دکتر جعفر آل‌کثیر معاون کشاورزی توسعه نیشکر به تشریح «سهم نیشکر در صیانت از محیط‌زیست» پرداخت؛

از ممنوعیت شکار در مزارع نیشکر تا حذف سموم کشاورزی

«سهم من در تداوم حیات»؛ شعار امسال هفته محیط‌زیست است؛ شعاری که نشان می‌دهد همه ما باید دست به دست هم دهیم و برای صیانت از محیط‌زیست کشورمان پای کار بیاییم. در این میان، شرکت توسعه نیشکر نیز به سهم خود، با اقدام‌های زیربنایی و مبتنی بر دانش، نقشی مهم در صیانت از محیط‌زیست و ارتقای آن داشته است؛ نقشی که به گفته معاون کشاورزی این شرکت، موجب شده این صنعت، به عنوان صنعت دوستدار محیط‌زیست معرفی شود.

دکتر آل کثیر

«سهم من در تداوم حیات»؛ شعار امسال هفته محیط‌زیست است؛ شعاری که نشان می‌دهد همه ما باید دست به دست هم دهیم و برای صیانت از محیط‌زیست کشورمان پای کار بیاییم. در این میان، شرکت توسعه نیشکر نیز به سهم خود، با اقدام‌های زیربنایی و مبتنی بر دانش، نقشی مهم در صیانت از محیط‌زیست و ارتقای آن داشته است؛ نقشی که به گفته معاون کشاورزی این شرکت، موجب شده این صنعت، به عنوان صنعت دوستدار محیط‌زیست معرفی شود.

دکتر جعفر آل‌کثیر در گفتگو با روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر، ضمن گرامیداشت روز جهانی محیط‌زیست، به تشریح عملکرد شرکت توسعه نیشکر در این حوزه پرداخت و بیان کرد: این شرکت از ابتدای تأسیس، در حوزه کشاورزی با هدف بهبود مسائل محیط‌زیستی شروع به کار کرده و در این زمینه، در طراحی مزارع از سیستم «فارو»های انتها بسته استفاده نموده تا ضمن جلوگیری از هدررفت آب، بهره‌وری مصرف آب ارتقا یابد.

دستاوردی مهم در حوزه آبیاری

وی از کاهش مصرف آب به‌عنوان دستاوردی مهم در حوزه آبیاری مزارع نیشکر یاد کرد و گفت: در آبیاری مزارع، به‌جای استفاده از نهر خاکی به‌عنوان نهر واردآب، از سیستم آبیاری کم‌فشار با لوله «هیدروفلوم» استفاده شده؛ با این روش، میزان آب مصرفی برای تولید هر کیلوگرم شکر به طور معنی‌داری کاهش‌یافته است.

روش کنترل بیولوژیکی، از دیگر موضوعاتی است که دکتر آل‌کثیر آن را یکی از مزیّت‌های محیط‌زیستی صنعت نیشکر دانست و بیان کرد: برای مبارزه با آفت «کرم ساقه‌خوار» نیشکر، از روش کنترل بیولوژیکی با تکثیر زنبور «تلنموس» و رهاسازی آن در مزارع آلوده، استفاده می‌شود که از این طریق، ضمن جلوگیری از آلودگی ناشی از سم‌پاشی، کنترل پایدار این آفت محقق می‌شود.

برنامه‌ریزی برای افزایش برداشت سبز

معاون کشاورزی توسعه نیشکر به حرکت این شرکت در مسیر سبز اشاره و اعلام کرد که در حال حاضر، بیش از ۴۰ درصد مزارع به‌صورت سبز برداشت می‌شود؛ این در حالی است که پیش از شکل‌گیری شرکت توسعه نیشکر، برداشت مزارع در سایر واحدهای نیشکری تماماً بر اساس «برداشت سوخته» بود؛ اما با ایجاد شرکت توسعه نیشکر، با تحقیقات انجام شده، تغییر سیستم کشت (از داخل جوی به روی پشته‌های عریض) و همچنین برداشت ماشینی، روند برداشت سبز تسریع یافت و اکنون به بیش از ۴۰ درصد رسیده است.

آل‌کثیر در ادامه از همکاری شرکت توسعه نیشکر با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری برای افزایش برداشت سبز نیشکر خبر داد و اظهار کرد: با یاری خداوند، در آینده با ساخت ادوات و ماشین‌آلات موردنیاز، درصدد هستیم تا صددرصد محصول نیشکر را به‌صورت سبز برداشت کنیم و درعین‌حال، برنامه‌ریزی‌هایی برای تبدیل بقایای نیشکر به خوراک دام یا سایر محصولات صنعتی شده است.

وی تهیه کمپوست از باگاس نیشکر و کاربرد آن در مزارع را یکی از اقدامات تحقیقاتی این شرکت دانست و گفت: با این اقدام، ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی و افزایش محصول، وضعیت محیط‌زیست نیز بهبود می‌یابد.

احداث تصفیه‌خانه‌های مدرن پساب صنعتی و بهداشتی، راه‌اندازی سیستم تغلیظ ویناس و استفاده آن در خوراک دام و سایر موارد، راه‌اندازی سیستم جمع‌آوری گاز زیستی co2 در شرکت خمیرمایه و الکل رازی و استفاده از آن در صنایع، احداث سیستم خنک‌کننده «مه‌پاش» و کاهش چشمگیر مصرف آب فرایند تولید خلأ در کارخانه‌ها، نصب سیستم برخط در خروجی تصفیه‌خانه‌های پساب صنعتی و بهداشتی شرکت‌ها و همچنین گازسوز کردن کلیه کارخانه‌ها به‌جای استفاده از مازوت و گازوئیل، از دیگر دستاوردهای محیط‌زیستی در سال‌های اخیر است که معاون کشاورزی توسعه نیشکر به آن اشاره کرد.

ممنوعیت شکار در مزارع نیشکر

وی در پایان با بیان اینکه نیشکر حکم یک کمربند سبز دارد و درعین‌حال، زیستگاهی امن برای حیات‌وحش است، گفت: باتوجه‌به تفاهم‌نامه صورت‌گرفته با سازمان محیط‌زیست، شرکت توسعه نیشکر ضمن بهبود زیستگاه جانوران، از هرگونه شکار و آسیب رساندن به این موجودات جلوگیری کرده است.

لینک کوتاه
https://www.sugarcane.ir/?p=148734

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

رکورد تصفیه شکر

آخرین اخبار

راه پرافتخار سید مقاومت ادامه دارد

جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق (ع) با حضور پر شور خانواده های نیشکر برگزار شد

داور نیشکری در میادین جهانی؛ قضاوت قاسم منصوری در مسابقات کبدی ساحلی

کمربند طلایی رقابت‌های «کیک بوکسینگ» به ورزشکار نیشکری رسید

مدیرعامل توسعه نیشکر از صادق بیت‌سیاح تقدیر کرد

نیشکر ۴ هزار بسته کمک‌تحصیلی به دانش‌آموزان نیازمند اهدا کرد/ خدمات‌رسانی شرکت توسعه نیشکر به ۱۷۰ روستای پیرامونی

نیشکر، یار مهربانِ همسایگان

شناگران توسعه نیشکر نایب قهرمان شدند

کشتزارهای نیشکر؛ میراثی از مقاومت و نشانه‌ای از امید

رتبه نخست هم‌آوازی جشنواره سرود فجر به خوزستان رسید

برند «سبز چوب» نیشکر در نمایشگاه بین‌المللی تبریز به نمایش درآمد

نیشکر شیرین کاشت

تقدیر از دکتر ناصری در کنگره بین‌المللی زراعت/ مقاله پژوهشگران نیشکری برگزیده شد

خبر خوش برای صنعت شکر ایران: رسیدن به خودکفایی/شرکت توسعه نیشکر به زودی به ظرفیت تولید کامل شکر می‌رسد

صنعت نیشکر، موتور محرک اقتصاد خوزستان و کشور/ تحول در نیشکر با رویکرد تحقیق و توسعه/ شکرستان، رونق‌بخش گردشگری کشاورزی خوزستان

پیشرفت ۶۵ درصدی عملیات کشت نیشکر / ارقام کشت‌شده با شرایط اقلیمی خوزستان سازگارند

نیشکر، ریشه در روستا

قدردانی دکتر ناصری بابت عبور از ظرفیت اسمی تولید سالیانه شرکت خمیرمایه و الکل رازی/مدیرعامل شرکت رازی بر توسعه و تعمیق مزیت رقابتی تاکید کرد

نیشکر، میزبان زوّار حسینی با محصولات تولیدی

خدمات‌رسانی تا بازگشت آخرین زائر ادامه دارد

خوزستان دروازه عاشقی، به «موکب نیشکر» خوش آمدید…

افزایش ۱۰ هزار هکتاری سطح سبز مزارع نیشکر هفت‌تپه

میزبانی روزانه از ۷ هزار زائر در موکب «سیدالشهدا» نیشکر

کشت نیشکر در خوزستان آغاز شد / دکتر ناصری: جهش تولید در راه است

جابجایی بیش از یک میلیون تُن کالا با ناوگان ایمن ترابر نیشکر

نیشکر امیرکبیر رکورد تولید شکر سفید را شکست

رشد ۱۰۰ درصدی سودآوری نیشکر محقق می‌شود

قدردانی وزیر کشور از خدمات‌رسانی نیشکری‌ها به زائران اربعین / پذیرایی متفاوت از وزیر با نوشیدنی نیشکر

منادیانِ راستین حقیقت

نقش‌آفرینی نیشکر در توسعه زیرساخت‌های خوزستان

کاهش ۱۵ درصدی مصرف آب در مزارع نیشکر محقق شد /دکتر ناصری: مدیریت علمی آب، کلید افزایش بهره‌وری صنعت نیشکر است

نیشکری‌ها از کاروان پیاده انصارالحسین استقبال کردند

تیم دارت نیشکر راهی لیگ کارگری کشور شد

پیام رهبر انقلاب اسلامی در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه

افزایش امنیت تولید با بومی‌سازی قطعات صنعت نیشکر

رسیدن نیشکر به سود ۶ همتی با عبور از بحران‌ها

هدف‌گذاری برای تصاحب ۳۸ درصدی بازار شکر با تولید بیش از ۷۰۰ هزار تُن/رشد مطلوب مزارع نیشکر در سال زراعی جاری

تلاش شبانه‌روزی برای جهش تولید در عملیات «تهیه زمین»/شب‌های پرکار در مزارع نیشکر خوزستان؛ طلوع امید به آینده‌ای پربار/پیش‌بینی افزایش ۱۴ درصدی برداشت نیشکر

نیشکر دهخدا به جمع تولیدکنندگان انبوه «زنبور تلنموس» پیوست

باهدف برندسازی؛فروش اینترنتی محصول خمیرمایه آغاز شد

تاسوعا و عاشورای حسینی، تجلی‌گاه ایثار و استقامت

آیین سوگواری حسینی در صنعت نیشکر برگزار شد

شماره 13 فصلنامه شهد منتشر شد

جشنواره ورزشی توسعه نیشکر با مشارکت 812 نفر به پایان رسید

جهادگران عرصه تولید، حماسه‌سازان عرصه انتخابات

گزارش تصویری:حضور خانواده بزرگ توسعه نیشکر هم‌زمان با آغاز فرایند رأی‌گیری دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری

دکتر ناصری: انتخاب آگاهانه و حداکثری مردم، کلید توسعه همه‌جانبه کشور است/ تمرکز بر اشتغال و رونق اقتصادی، اولویت اصلی رئیس‌جمهور منتخب

خانواده بزرگ نیشکر، با هم برای فردایی روشن‌تر/راه‌اندازی پویش «من رأی می‌دهم» در صنعت نیشکر/صندوق‌های سیار اخذ رأی در واحدهای نیشکری مستقر می‌شوند

آبان‌بسپار توسعه مجوز «واحد فناوری» دریافت کرد

هر رای، گامی در مسیر عزت و اقتدار ایران اسلامی/همه برای اقتدار ایران اسلامی رای می‌دهیم

توسعه نیشکر در حمایت از صنعتگران پیشگام است

هتل نیشکر، میزبان هنر دست هنرمندان خوزستانی

نمایشگاه عکسِ “هشت سفر” با حضور خانواده‌ی شهیدِ جمهور

چگونه افزایش ۶۵ درصدی تولید شکر محقق شد؟

گامی نو در صنعت چوب ایران با برند «سبز چوب»

بومی‌سازی ۹۰ درصدی قطعات و تجهیزات کارخانه‌های شکر

کدامیک اکسیژن بیشتری تولید می‌کند: مزارع نیشکر یا جنگل؟

نشان عالی روابط‌عمومی برتر کشور به مدیر روابط‌عمومی نیشکر رسید

سدادفام نیشکر، قهرمان لیگ تنیس روی میز نیشکر

مدیرعامل توسعه نیشکر رأی خود را به صندوق انداخت

همه می‌آییم

ایران قوی با مشارکت حداکثری

کشتی‌گیران هفت‌تپه: هدف بعدی، قهرمانی جهان

جشن باشکوه غدیر با حضور پرشور نیشکری‌ها در اهواز برگزار شد

دریافت استاندارد «تأیید صلاحیت» برای آزمایشگاه صنایع غذایی

از عید تا عید؛ میعادگاه عاشقان در شکوه ولایت علوی

اورهال کارخانه، گامی برای پایداری و افزایش تولید شکر

نیشکر، رونق‌بخش صنایع‌دستی خوزستان

سهم صنایع‌دستی خوزستان از سفره شیرین نیشکر

نیشکر چگونه به «صنعت سبز» ایران تبدیل شد؟