برداشت سبز

برداشت نیشکر معمولا از نیمه مهرماه شروع و طی 100 روز کاری صورت می گیرد که گاه این برداشت به دلیل بارندگی حداکثر تا نیمه فروردین ماه سال بعد به طول می انجامد. در شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي برداشت ني، عمدتاً بصورت سبز و با استفاده از دروگر (هاروستر) كاملاً مكانيزه انجام مي شود. در برداشت سبز، كيفيت شربت نيشكر يا ساكارُز آن، تا رسيدن نيشكر برداشت شده به كارخانه، كاهش نيافته و از نظر حفاظت از محيط زيست نيز روش مطلوبي است.

اما لازم به ذکر است در شرایطی که مزارع نیشکر از رشد مناسبی برخوردار باشند و یا نیشکر دچار ورس شدگی (خوابیدن نیشکر) گردد و دستگاههای هاروستر امکان برداشت سبز را نداشته باشند، لذا با در نظر گرفتن شرایط محیط زیستی و مدیریت دود اقدام به آتش زدن مزارع می شود. گفتنی است که غالب نیشکر برداشتی در جهان نیز به این شیوه (برداشت سوخته) برداشت می شود.