با تلاش پژوهش‌گران نیشکر خوزستان محقق شد؛

تولید ارقام نیشکر سازگار با اقلیم خوزستان در ایستگاه تحقیقاتی چابهار

دستیابی به ارقام پرمحصول و متحمّل به تنش‌های محیطی گیاه زراعی نیشکر مستلزم وجود تنوع ژنتیکی کافی جهت انتخاب است که این امر در گرو به گل رفتن پایه‌های پدری و مادری ارقام نیشکر و انجام تلاقی هدفمند بین آن‌ها جهت تهیه بذر است.

66545488787484

با تلاش پژوهش‌گران نیشکر خوزستان، پروژه گُل‌دهی طبیعی گیاه نیشکر در سیستان به ثمر نشسته و از سه سال پیش در ایستگاه تحقیقاتی «چابهار»، نی‌ها گل می‌دهند.

به گزارش روابط‌عمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، اهمیت گل‌دهی نی‌ها، امکان به «بذر» نشستن نیشکر و تولید «ارقام» کیفی این گیاه استراتژیک است. قانون طبیعی، در نی‌ها نیز جاری است. گلِ نی هم نر دارد و هم ماده، که جنسیت آن‌ها در آزمایشگاه‌ پیشرفته مرکز تحقیقاتی نیشکر مشخص و پس از گردافشانی، دانه‌های بذر بر بستر گل‌های ماده متولّد می‌شوند.

امروز نیز معاون کشاورزی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی به همراه مدیرعامل و معاون تحقیقات کشاورزی موسسه آموزش و تحقیقات نیشکر از ایستگاه تحقیقاتی چابهار دیدن کردند تا روند گل‌دهی نیشکر در این شهر بندری را بررسی کنند.

کشاورزی پایدار در صنعت نیشکر

بنا به گفته معاون کشاورزی توسعه نیشکر، این ایستگاه تحقیقاتی در سال ۱۳۹۹ به منظور استفاده از شرایط مناسب آب و هوایی بندر چابهار برای گل‌دهی نیشکر و تولید بذر و در نهایت واریته‌های سازگار با شرایط آب و هوایی خوزستان با عملکرد کمّی و کیفی بالا ایجاد شده است.

تلاش صنعت نیشکر برای کشاورزی پایدار، موضوعی است که دکتر جعفر آل‌کثیر بر آن تاکید کرد و ایجاد ایستگاه تحقیقاتی چابهار برای گل‌دهی طبیعی نیشکر را گامی در راستای افزایش بهره‌وری و تولید واریته‌های سازگار با خوزستان دانست.

شرایط جغرافیایی برای گل‌دهی نیشکر

مدیرعامل مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر نیز سه فاکتور عرض جغرافیایی، دما و رطوبت برای گل‌دهی نی‌شکر را مهم برشمرد و چابهار را به دلیل نزدیکی به خط استوا، رطوبت بالا و دمای سازگار برای به گل نشستن نیشکر، مناسب دانست.

تاکنون دو سال پیاپی، نی‌ها در مرکز تحقیقاتی چابهار به گل‌ نشسته و به گفته دکتر آقاجان بهادری، برای تولید بذر، ۹۵ واریته به این مرکز منتقل شده که در این بین، ۱۵ واریته بومی سیستان و مابقی از مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر است.

وی بیان کرد، دستیابی به ارقام پرمحصول و متحمّل به تنش‌های محیطی گیاه زراعی نیشکر مستلزم وجود تنوع ژنتیکی کافی جهت انتخاب است که این امر در گرو به گل رفتن پایه‌های پدری و مادری ارقام نیشکر و انجام تلاقی هدفمند بین آن‌ها جهت تهیه بذر است.

به گفته مدیرعامل مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر، در این راستا و در شرایط طبیعی بندر چابهار، با توجه به عرض جغرافیایی و شرایط میکروکلیمایی مطلوب، خوشبختانه نیشکر به گل می‌رود.

بذرهایی با ژنتیک متفاوت

ثمره کشت این ۹۵ واریته‌ و گل‌دهی نی‌ها در چابهار، تولید بذر نیشکر است؛ بذرهای حاصل از «کراس»‌های متنوّع نیشکر که در دو سال گذشته به مؤسسه تحقیقات و آموزش نیشکر منتقل شده و از سوی پژوهش‌گران در دست بررسی است.

بر اساس این گزارش، نی‌ها در ایستگاه تحقیقاتی چابهار از اواخر آبان تا اسفندماه به گل می‌نشیند و حاصل این گل‌ها، بذر است. هر دانه‌ بذر، ژنتیک خاص و متفاوت از سایر بذرها دارد و آنگونه که محققان موسسه تحقیقاتس نیشکر می‌گویند بهترین بذرها پس از تولد براساس یک دستورالعمل انتخاب می‌شوند تا پس از سپری کردن دوره‌ای، به یک رقم جدید تبدیل شوند.

لینک کوتاه
https://www.sugarcane.ir/?p=144055

مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم





For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

رکورد تصفیه شکر

آخرین اخبار

راه پرافتخار سید مقاومت ادامه دارد

جشن میلاد پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق (ع) با حضور پر شور خانواده های نیشکر برگزار شد

داور نیشکری در میادین جهانی؛ قضاوت قاسم منصوری در مسابقات کبدی ساحلی

کمربند طلایی رقابت‌های «کیک بوکسینگ» به ورزشکار نیشکری رسید

مدیرعامل توسعه نیشکر از صادق بیت‌سیاح تقدیر کرد

نیشکر ۴ هزار بسته کمک‌تحصیلی به دانش‌آموزان نیازمند اهدا کرد/ خدمات‌رسانی شرکت توسعه نیشکر به ۱۷۰ روستای پیرامونی

نیشکر، یار مهربانِ همسایگان

شناگران توسعه نیشکر نایب قهرمان شدند

کشتزارهای نیشکر؛ میراثی از مقاومت و نشانه‌ای از امید

رتبه نخست هم‌آوازی جشنواره سرود فجر به خوزستان رسید

برند «سبز چوب» نیشکر در نمایشگاه بین‌المللی تبریز به نمایش درآمد

نیشکر شیرین کاشت

تقدیر از دکتر ناصری در کنگره بین‌المللی زراعت/ مقاله پژوهشگران نیشکری برگزیده شد

خبر خوش برای صنعت شکر ایران: رسیدن به خودکفایی/شرکت توسعه نیشکر به زودی به ظرفیت تولید کامل شکر می‌رسد

صنعت نیشکر، موتور محرک اقتصاد خوزستان و کشور/ تحول در نیشکر با رویکرد تحقیق و توسعه/ شکرستان، رونق‌بخش گردشگری کشاورزی خوزستان

پیشرفت ۶۵ درصدی عملیات کشت نیشکر / ارقام کشت‌شده با شرایط اقلیمی خوزستان سازگارند

نیشکر، ریشه در روستا

قدردانی دکتر ناصری بابت عبور از ظرفیت اسمی تولید سالیانه شرکت خمیرمایه و الکل رازی/مدیرعامل شرکت رازی بر توسعه و تعمیق مزیت رقابتی تاکید کرد

نیشکر، میزبان زوّار حسینی با محصولات تولیدی

خدمات‌رسانی تا بازگشت آخرین زائر ادامه دارد

خوزستان دروازه عاشقی، به «موکب نیشکر» خوش آمدید…

افزایش ۱۰ هزار هکتاری سطح سبز مزارع نیشکر هفت‌تپه

میزبانی روزانه از ۷ هزار زائر در موکب «سیدالشهدا» نیشکر

کشت نیشکر در خوزستان آغاز شد / دکتر ناصری: جهش تولید در راه است

جابجایی بیش از یک میلیون تُن کالا با ناوگان ایمن ترابر نیشکر

نیشکر امیرکبیر رکورد تولید شکر سفید را شکست

رشد ۱۰۰ درصدی سودآوری نیشکر محقق می‌شود

قدردانی وزیر کشور از خدمات‌رسانی نیشکری‌ها به زائران اربعین / پذیرایی متفاوت از وزیر با نوشیدنی نیشکر

منادیانِ راستین حقیقت

نقش‌آفرینی نیشکر در توسعه زیرساخت‌های خوزستان

کاهش ۱۵ درصدی مصرف آب در مزارع نیشکر محقق شد /دکتر ناصری: مدیریت علمی آب، کلید افزایش بهره‌وری صنعت نیشکر است

نیشکری‌ها از کاروان پیاده انصارالحسین استقبال کردند

تیم دارت نیشکر راهی لیگ کارگری کشور شد

پیام رهبر انقلاب اسلامی در پی شهادت مجاهد بزرگ آقای اسماعیل هنیه

افزایش امنیت تولید با بومی‌سازی قطعات صنعت نیشکر

رسیدن نیشکر به سود ۶ همتی با عبور از بحران‌ها

هدف‌گذاری برای تصاحب ۳۸ درصدی بازار شکر با تولید بیش از ۷۰۰ هزار تُن/رشد مطلوب مزارع نیشکر در سال زراعی جاری

تلاش شبانه‌روزی برای جهش تولید در عملیات «تهیه زمین»/شب‌های پرکار در مزارع نیشکر خوزستان؛ طلوع امید به آینده‌ای پربار/پیش‌بینی افزایش ۱۴ درصدی برداشت نیشکر

نیشکر دهخدا به جمع تولیدکنندگان انبوه «زنبور تلنموس» پیوست

باهدف برندسازی؛فروش اینترنتی محصول خمیرمایه آغاز شد

تاسوعا و عاشورای حسینی، تجلی‌گاه ایثار و استقامت

آیین سوگواری حسینی در صنعت نیشکر برگزار شد

شماره 13 فصلنامه شهد منتشر شد

جشنواره ورزشی توسعه نیشکر با مشارکت 812 نفر به پایان رسید

جهادگران عرصه تولید، حماسه‌سازان عرصه انتخابات

گزارش تصویری:حضور خانواده بزرگ توسعه نیشکر هم‌زمان با آغاز فرایند رأی‌گیری دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری

دکتر ناصری: انتخاب آگاهانه و حداکثری مردم، کلید توسعه همه‌جانبه کشور است/ تمرکز بر اشتغال و رونق اقتصادی، اولویت اصلی رئیس‌جمهور منتخب

خانواده بزرگ نیشکر، با هم برای فردایی روشن‌تر/راه‌اندازی پویش «من رأی می‌دهم» در صنعت نیشکر/صندوق‌های سیار اخذ رأی در واحدهای نیشکری مستقر می‌شوند

آبان‌بسپار توسعه مجوز «واحد فناوری» دریافت کرد

هر رای، گامی در مسیر عزت و اقتدار ایران اسلامی/همه برای اقتدار ایران اسلامی رای می‌دهیم

توسعه نیشکر در حمایت از صنعتگران پیشگام است

هتل نیشکر، میزبان هنر دست هنرمندان خوزستانی

نمایشگاه عکسِ “هشت سفر” با حضور خانواده‌ی شهیدِ جمهور

چگونه افزایش ۶۵ درصدی تولید شکر محقق شد؟

گامی نو در صنعت چوب ایران با برند «سبز چوب»

بومی‌سازی ۹۰ درصدی قطعات و تجهیزات کارخانه‌های شکر

کدامیک اکسیژن بیشتری تولید می‌کند: مزارع نیشکر یا جنگل؟

نشان عالی روابط‌عمومی برتر کشور به مدیر روابط‌عمومی نیشکر رسید

سدادفام نیشکر، قهرمان لیگ تنیس روی میز نیشکر

مدیرعامل توسعه نیشکر رأی خود را به صندوق انداخت

همه می‌آییم

ایران قوی با مشارکت حداکثری

کشتی‌گیران هفت‌تپه: هدف بعدی، قهرمانی جهان

جشن باشکوه غدیر با حضور پرشور نیشکری‌ها در اهواز برگزار شد

دریافت استاندارد «تأیید صلاحیت» برای آزمایشگاه صنایع غذایی

از عید تا عید؛ میعادگاه عاشقان در شکوه ولایت علوی

اورهال کارخانه، گامی برای پایداری و افزایش تولید شکر

نیشکر، رونق‌بخش صنایع‌دستی خوزستان

سهم صنایع‌دستی خوزستان از سفره شیرین نیشکر

نیشکر چگونه به «صنعت سبز» ایران تبدیل شد؟