شکر قهوه‌ای

شکر قهوه‌ای

شکر از جمله محصولات استراتژیک مطرح جهانی و از محصولاتی است که طیف وسیعی از مصرف کنندگان مختلف شامل مصارف خانگی، صنایع غذایی، صنایع داروسازی و غیره را در بر می گیرد که هر کدام نیازمند محصولی با استانداردهای ویژه خود هستند.
شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی جهت کسب رضایت مصرف کنندگان بخشی از هزینه های تحقیقات خود را صرف مطالعه در خصوص نیاز مصرف کنندگان و عرضه محصولات متنوع نموده است.
شرکت کشت و صنعت میرزاکوچک خان که در واقع یکی از شرکت های زیر مجموعه می باشد که با تولید شکر قهوه ای به عنوان اولین واحد تولید کننده شکر قهوه ای طبیعی از مزارع نیشکر خود و با نام تجاری “شکر قهوه های شهدانه ” گامی بلند در راه پیشبرد این هدف با تولید این محصول برداشته است.

هدف از اجرای طرح

در راستای سیاست های شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در خصوص توسعه و سرمایه گذاری در صنایع پایین دستی جهت ایجاد تنوع در تولیدات شرکت و همچنین تامین شکر قهوه ای در مورد مصرف کشور و ایجاد اشتغال و درآمد زایی برای مردم منطقه و شرکت، طرح احداث واحد تولید شکر قهوه ای در شرکت کشت صنعت میرزاکوچک خان اجراء گردیده است.

موارد مصرف شکر قهوه‌ای

شکر قهوه ای علاوه بر مصارف خانگی در شیرینی پزی ها و بخصوص پخت انواع کیک به ویژه در کشورهای توسعه یافته مصرف فراوانی دارد. این ماده بر حسب کیفیت، مزه، بو و قوام آن در ترکیبات شیر، بستنی، خامه، شیرینی و مخلوطهای انواع کیک و بستنی بکار می رود.
در اروپا و آمریکا به این نتیجه رسیده اند که شکر قهوه ای برای شیرینی پزی، مربا، کیک، تارت و پای میوه به مراتب بهتر از شکر سفید می باشد.
این شکر با وجود مقدار شیرینی مطبوع آن دارای انرژی (کالری) کمتری نسبت به شکر سفید است و طعم و بوی آن به لذیذ شدن این فرآورده ها می افزاید.

سرمایه گذاری طرح

سرمایه مورد نیاز برای احداث یک کارخانه تولید شکر قهوه ای بالغ بر 500 میلیارد ریال می باشد ولی از آنجاییکه در احداث واحد تولید شکر قهوه ای از زیر ساختهای شرکت کشت و صنعت میرزاکوچک خان (از قبیل سالن آسیاب، بویلر، برق، آب و …) بهره گیری شده است. هزینه احداث این واحد به 200 میلیارد کاهش یافته که تمام منابع مالی سرمایه گذاری در این پروژه توسط شرکت کشت و صنعت میرزاکوچک خان و شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی تامین شده است.

اجرای طرح

با توجه به تجارب شرکتهای هندی در زمینه تولید شکر قهوه ای، از شرکت Casetech Global بعنوان مشاور جهت طراحی خط تولید شکر قهوه ای انتخاب و از اواسط سال 1392 قرارداد همکاری با شرکت مذکور منعقد گردید.
کارخانه تولید شکر قهوه ای که در زمینی به مساحت 2500 متر مربع و با زیربنایی حدود 2100 متر مربع در سه طبقه احداث گردیده از چهار بخش شامل سالن تولید، سالن بسته بندی تمام اتوماتیک، انبار، آزمایشگاه کنترل کیفی تشکیل شده است.

اشتغال زایی طرح

با آغاز بکار تولید شکر قهوه ای در این شرکت اشتغال 30 نفر بطور مستقیم و 15 نفر بصورت غیرمستقیم از نیروهای کار منطقه و شهرستان خرمشهر فراهم گردید.

ظرفیت و برنامه تولید شکر قهوه‌ای

ظرفیت اسمی در نظر گرفته شده برای تولید شکر قهوه ای معادل تولید 70 تن در روز می باشد که برای یک دوره 100 روزه کاری در مجموع 7000 تن در سال تولید خواهد شد که قابل ارتقاء و توسعه می باشد.

ارزش غذایی شکر قهوه‌ای

شرح درصد ساکاروز درصد رطوبت درصد قند انورت املاح
شکر سفید %99/9 06/0 ناچیز ناچیز
شکر قهوه‌ای %91-%95 4-2 9-4 حاوی کلسیم. منیزیم.سدیم.پتاسیم

مراحل و نحوه تولید شکر قهوه‌ای

شکر قهوه ای در این شرکت به روش Boiling تولید خواهد شد که بدین ترتیب که پس از انجام مراحل پالایش و خالص سازی شربت طبیعی نیشکر در عملیات طباخی کریستال های شکر قهوه ای تشکیل و در ادامه، شکر قهوه ای طبیعی واقعی از Light Brown تا Dark Brown جهت مصارف گوناگون تهیه و تولید می شود. در مرحله بعد محصول تولیدی در سالن بسته بندی با دستگاه های تمام اتوماتیک بسته بندی شده و پس از درج علامت استاندارد و پروانه بهداشتی ساخت و تاریخ مصرف، محصول جهت توزیع و رساندن به دست مصرف کننده، به بازار شکر قهوه ای منتقل خواهد شد.

بسته بندی

به منظور بهره مندی هموطنان گرامی از مزایای این محصول مفید و قرارگرفتن آن در سبد مصرفی خانوارها، شکر قهوه ای تولیدی در بسته بندی های متنوع از قبیل 6 گرمی، 900 گرمی، 10 و 20 کیلیویی به بازار عرضه خواهد شد.

استانداردها

با عنایت به ضرورت رعایت مقررات و الزامات بهداشتی مورد نظر سازمان غذا و دارو و همچنین سازمان ملی استاندارد، شکر قهوه ای تولیدی در این شرکت با اخذ پروانه بهداشتی ساخت و استاندارد ملی تولید و عرضه می شود.

خواص شکر قهوه‌ای

درصد قند شکر قهوه ای بین 91-95 درصد میزان رطوبت آن 2 تا 4 درصد بوده و حاوی املاح مفید کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم و فسفر می باشد. هر 100 گرم شکر قهوه ای دارای 377 کالری می باشد. شکر قهوه ای در مقایسه با شکر سفید حاوی مواد مغذی خالص بیشتری می باشد به گونه ای که وجود کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، فسفر، مس، آهن و ویتامین های B مصرف شکر قهوه ای را ارحج می نماید.